CD valmistus ja monistus

MONISTUS

Monistamme CD-levyt kaikissa mahdollisissa muodoissan ja kaikilla mahdollisilla sisällöillä.  CD-levyt voidaan painaa silkkipainolla Pantone -spottiväreillä, tai CMYK väreillä. CD monistus tehdään joko CD-R:inä, tai prässättyinä levyinä. CD-R monistus tehdään suurikapasiteettisilla kopiointiroboteilla laadukkaille aihioille. Prässättyjen levyjen valmistus tapahtuu luotettavien ja pitkäaikaisten yhteistyökumppaniemme tehtailla. CD-R -levyjen pintapainatuksen saa joko laadukkaalla mustesuihkutulostuksella ja silkkipainetulla UV-lakalla, tai silkkipaintuilla spottiväreillä. Katso myös esipainetut levyt.

Levyjen pakkauksissa lähinnä mielikuvitus on rajana. Meiltä saat kaikki mahdolliset pakkaukset levyille. Kelmutuksella. Katso alkuunsa inspiraatiota tuotekuvistamme.

Tarjoamme cartonsleevet ja digipakit myös digipainettuna pienissä erissä.

Kapasiteetti

CD levylle menee nykyisellään 700 MB dataa tai 80 minuuttia ääntä.

Audio-CD

Ääni tallennetaan audio-CD:lle 16 bittisenä 44.1kHz PCM:nä. Levylle voidaan lisätä kappaleiden ja esittäjien nimet CD-TEXT:inä, joka näkyy tätä tukevissa cd-soittimissa ja ISRC -koodit.

Masteroinnissa kappaleiden alut ja loput siivotaan, kappaleet järjestetään oikeaan järjestykseen, välit asetetaan sopiviksi, äänenvoimakkuudet tasataan ja ääntä mahdollisesti käsitellään hieman (esim. kompressoidaan). Masterille lisätään tarvittaessa CD-TEXT ja ISRC-koodit. Koelevyn hyväksynnän jälkeen masteri on valmis tuotantoon.

Audio-CD mastereita otamme vastaan valmiina levyinä ja erilaisina levykuvina (DDP, cue/wav jne). Masterin tekoa varten otamme vastaan ääntä käytännössä kaikissa mahdollisissa muodoissa ja medioilla. Materiaalia toimittaessa on hyvä kertoa mitä sille pitäisi tehdä, esim. ISRC-koodien lisääminen ja välien siistiminen.

CD-ROM

CD-ROM levylle tallenetaan tiedostoja tietokoneella käytettäväksi. CD-ROM levyllä käytetään yleensä joko ISO9660 -tiedostojärjestelmää ja sen laajennoksia. Yleisin kombinaation on ISO9660+Joliet, joka mahdollistaa pidemmät tiedostonnimet ja laajemman merkistön nimiin. UDF:n käyttöä CD-ROM -levyillä kannattaa välttää, hyödyt ovat mitättömät ja vanhempien käyttöjärjestelmien tuki heikko (esim. Windows XP).

Teemme myös Mac/PC -hybridi CD-ROM -levyjä, joissa Maceillä näkyy eri tiedostot kuin Windows -koneilla. Tällä tekniikalla levyn sisällöstä saadaan siistimpi, kun toisella järjestelmällä ei turhaan näytetä toiselle tarkoitettuja tiedostoja.

Materiaalin CD-ROM tuotantoon voi toimittaa valmiina CD-levynä, levykuvana (esim. ISO, cue/bin, DDP, IMG) tai irtotiedostoina esimerkiksi muistitikulla. Materiaalin toimituksen yhteydessä tulisi mainita haluttu levyn nimi (yleensä maksimissaan 15 merkkiä). Irtotiedostoista kasatuista tuotannoista toimitamme aina koelevyn hyväksyttäväksi ennen tuotantoa.

Muut

Audio-CD:n ja CD-ROM:in lisäksi yleisin sisältö on näiden yhdistelmä. Teemme tarvittaessa levyn, joka toimii normaalisti CD-soittimessa ja tietokoneella levyltä löytyy tiedostoja, esimerkiksi musiikkivideoita.

Meiltä saat myös täysin mustat vinyyli-cd:t, myös pieninä määrinä.